Hvorfor skal der fagfolk til når du arbejder med el i dit hjem?

Når man er husejer, er det ofte forbundet med en masse forskellige opgaver, som skal udføres løbende for at vedligeholde huset. Udover de løbende opgaver, så kan der også være større opgaver, som skal fikses. Mange af opgaverne i et hus må du som ufaglært håndværker gerne gøre selv.

Skal køkkenet skiftes, behøver du ikke nødvendigvis at hyre en håndværker til at fikse det, da det er en opgave, som mange kan klare selv. Det samme gælder, hvis du skal have lagt nyt gulv i stuen. Du kan sagtens ringe efter en håndværker, som kan udføre opgaven for dig, hvis gulvlægning ikke er noget for dig, men eftersom at der ikke er nogen forhøjet brandfare ved at gøre det selv, er du good to go.

El og elektronik

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for særlig mange, at når det kommer til el, skal man være ekstra forsigtig. Skal du have skiftet en lampe i soveværelset, må du gerne selv gøre dette. Det kan være en god idé, at slukke for alt el i rummet inden at du går i gang, så er du i hvert fald sikker på, at du ikke får stød, mens du står på stigen. Når det kommer til opsætningen af din el i huset, så er det en helt anden sag, for her er det meget vigtigt, at du altid hyrer en elektriker til at udfører opgaven.

Lovmæssigt bestemt

Det er nemlig i Danmark lovmæssigt bestemt, at du ikke må opsætte dit eget el, da dårlig eller forkert opsat el kan øge brandfaren i huset. Det er også grunden til, at der i forbindelse med et hussalg altid er en el rapport sammen med tilstandsrapporten, da man skal være sikker på, at el arbejdet er udført efter anvisningerne. Du kan læse mere her.