Hvor svært kan en tagudskiftning være?

Der findes to forskellige typer mennesker, når det kommer til udskiftning og istandsættelse af forskellige ting, herunder for eksempel en tagudskiftning. Der er de mennesker, som med det samme tænker, at det klarer de da selv, for hvor svært kan det egentlig være at skifte en tagudskiftning? Og så er der den anden type mennesker, som bare ved ordet ”istandsættelse” eller ”udskiftning” allerede har ringet efter en håndværker eller opgivet produktet. Der er hverken en rigtig eller forkert type, der er bare nogle udfordringer, som man skal være bevidst om. For hvor svært kan det egentlig være at skifte taget?

Tagudskiftning for begynder

Der er mange forskellige hobbyprojekter derhjemme, som man uden tvivl kan fikse selv uden hjælp fra håndværkere, men så er der også bare de vigtige opgaver, hvor det måske alligevel ville være en god idé at hyre en håndværker. Det kunne for eksempel være ved en tagudskiftning, da det for det første tager lang tid. Derudover foregår tagudskiftningen selvfølgelig på taget, hvilket trods alt er i flere meters højde og sidst men ikke mindst, så er det ret vigtigt, at alle tagpladerne ligger rigtigt, så der ikke siver vand ned gennem taget. Hvis ikke det har skræmt dig væk, så er der også lige alt det med det ekspansionsbånd.

Hvad er ekspansionsbånd?

Et ekspansionsbånd er en rigtig vigtig detalje, når du skal lægge tagplader, da den er lige så vigtigt for tagkonstruktionen, som fugen er på badeværelset. Et ekspansionsbånd er nemlig med til at holde tæt mellem de forskellige tagplader, så der ikke kan sive vand ind gennem taget. Selve ekspansionsbåndet er meget lille, når du sætter den fast mellem konstruktionen og tagpladerne, men vil indenfor 24 timer udvikle sig til fuld størrelse og dermed dække hullet. Man monterer ekspansionsbåndet på spærenes frontrem. Så en tagudskiftning er måske ikke så lige til.