Frisk huset op med en ny omgang maling

Et flot hus kan for mange være vigtigt. Desuden kan huset gøres flot på mange måder med både flotte materialer, indretning og pynt hist og her for at gøre boligen hjemlig. En flot bolig kan også istandsættes med en god omgang maling. Dette kan give hjemmet et frisk pust, og få det til at se nyere ud. Så uanset om dit hus er helt nyt og ikke har fået maling endnu, eller dit hus har nogle år på bagen, kan det være en god idé at undersøge markedet for forskellige maling, der kunne passe til dit hus. Der er desuden også mulighed for at finde billig maling, hvilket kan være godt, hvis man alligevel skal købe flere varianter af maling til forskellige områder.

Udendørs maling

Det kan være din boligs facader trænger til en omgang ny maling. Til dette kan det være relevant at anvende facademaling, som er mere robust mod vind og vejr, end indendørs maling er. Når du vælger din facademaling, er det en god idé at have in mente, hvilket klima dit hjem er i, så du kan vælge den rigtige maling til dit hus.

Hvis du har et hus af træ, kan det være en god idé at vælge specifik udendørs træmaling.

Derudover kan det være en god idé at anvende en grunder, før du maler dine ydre facader, da malingen vil holde bedre fast og dermed forhåbentlig kunne bevares i længere tid. Hvis du skal færdiggøre et flot malerarbejde på yderfacaden, kan du også give vinduerne en omgang, så de står flotte og ensartede.

Indendørs maling

Der er en del flere forskelligt rum, som kan trænge til forskellig slags maling. Først også fremmest kan en grunder, måske også være essentiel indenfor, for et mere holdbart resultat.

Når du vælger maling til dine indendørs rum, kan det være en god idé at overveje hvilken slags glans du vil have. I nogle rum er det måske en god idé at have en høj glans, såsom badeværelset, brygger og køkkenet, da disse er nemmere at tørre over. Her er en glans på 20-25 ofte brugt.

Modsat kan det være en god idé i nogle andre rum at vælge en lavere glans, da væggene eller loftet ellers kan blive for skinnende. Dette kan for eksempel være tilfældet for rum med mange vinduer og stort lysindfald, som falder på den høje glans.