Sådan vælger du en god vin til din middagssammenkomst

Mennesker der skåler

Er du ved at planlægge en middagssammenkomst for venner og familie? I så fald er der højst sandsynligt brug for diverse drikkevarer. Det kan være, at der er brug for både sodavand, øl og vin. Men hvordan vælger du den rette vin til maden?

Hvis du ikke kender meget til vin, kan det hurtigt blive et stort projekt at vælge den perfekte type. Heldigvis findes der specifikke retningslinjer, som du kan følge, så du parrer den rette vin med maden.

Lær hvordan du vælger en god vin til maden

Uanset om du skal købe en flaske eller en bag in box vin, kan du gøre brug af nedenstående gode råd. Disse råd hjælper dig med at vælge den bedste bag in box vin eller flaske.

    • Kød – Hvis du serverer en middag, hvor kød er hovedfokus, skal du have fingrene i en vin, der passer godt sammen med kød. Her er rødvin en rigtig god idé. Det må gerne være en rødvin, der er både tung og kraftig.

    • Sød mad – Består størstedelen af din middag af sød mad, er det en fordel at købe en sød vin. Du skal helst finde en vin, der er lige så sød, som den mad du serverer til dine gæster.

  • Syrligt mad – Er maden syrlig i stedet for sød, skal du naturligvis finde en mere syrlig vin.

  • Fed mad – De fleste mennesker er vilde med fed mad. Fed mad gør sig godt sammen med en vin, der er frisk og syrlig. Herved bliver der nemlig skabt en rigtig god balance.