Hvilke gulve er bedst til stuen?

Mulighederne er mange, hvis du skal vælge et gulv til stuen, da langt de fleste gulvtyper er velegnet til dette. Derfor har du mange flottegulve at vælge imellem.

Sammen med soveværelset og andre værelser er stuen det sted, hvor du har flest valgmuligheder, når du står og skal vælge et nyt gulv, Så hvilket gulv du vælger til stuen er helt op til dine ønsker, behov og din smag. 

Gulvtæpper

Gulvtæpper er en klassiker i stuen om end gulvtypen i dag er mindre populær end i tidligere tider. Gulvtæpper er et behagelige i stuen, fordi de bidrager til hyggen og er dejligt lune og bløde, hvilket betyder at man kan slænge sig på gulvet, hvis der ikke er plads til alle i sofaen.

Tæpper har dog også en enkelt ulempe, det kan nemlig være vanskeligt at fjerne pletter, hvis der spildes eller lignende. Har du brug for et gulv, der kan vaskes og som samtidigt er blødt så er kork og vinyl gode alternativer.

Trægulve

Trægulve er et andet populært valg i stuen, da gulvtypen bringer naturen ind i stuen og samtidigt er smukke at se på. Vælger du et trægulv i stuen, så vil det være en god ide, at montere filt- eller teflonpuder under dine møbler, så du ikke ender med at ridse gulvet, det er nemlig let at komme til at skubbe til sofabordet, lænestolen og lignende.

Har du behov for et prisvenligt og slidstærkt alternativ til et trægulv, så er mange laminatgulve i dag utroligt vellignende gengivelser af trægulve.

Klinker

Klinker er endnu ikke så udbredte i de danske stuer, men i mange andre lande er de et populært valg også i stuen, da klinker er et praktisk og plejelet gulv. Klinker har den ulempe, at de er hårde, men med løse tæpper, kan du let og enkelt skabe et mere blødt udtryk.

Mange vil i dag gerne have matchende gulve i store dele af boligen, hvilket også giver et flot helhedsindtryk. Her kan du med fordel overveje dine behov i eksempelvis køkkenet, entreen og bryggerset først og så vælge det samme gulv i stuen også.