Derfor er det en god idé at skifte til vinterdæk

Har du en bil, skal du ikke kun passe godt på den i form af at rengøre den, pudse og pleje den. Du skal også sørge for at have de rette dæk på. Du kan vælge at køre med helårsdæk. Derudover kan du skifte fra sommerdæk til vinterdæk, når den kolde tid igen er kommet til Danmark. Men hvorfor er det en god idé at skifte til vinterdæk?

Hvorfor vælge at skifte til vinterdæk?

Det er ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i Danmark. Dog er det lovpligtigt i andre lande som for eksempel i Tyskland samt i Sverige. Hvorfor så vælge at skifte til vinterdæk? Det kan være en god idé at skifte til vinterdæk i de kolde måneder, da det sikrer, at du opnår det absolut bedste vejgreb i glat føre.

Sommerdæk er forsynet med en længere bremselængde sammenlignet med vinterdæk i glat føre. Det kan derfor betyde, at bilen ikke når at stoppe hurtigt nok, når du træder på bremsen i bilen. 

Ikke nok med at dette kan være meget farligt for dig og andre, så kan det også ende med at koste dig dyrt økonomisk. Der er altså flere gode grunde til, hvorfor det er et plus at skifte til vinterdæk.

Det skal du have ved hånden ved skift til vinterdæk

Hvis du selv vælger at skifte til vinterdæk, skal du have flere ting ved hånden. Du skal både have en donkraft, et hjulsæt samt en hjulnøgle. Du kan også få hjælp fra et autoværksted til at skifte dæk.