Tips og tricks til stueindretningen

Når det gælder om at tilbringe tid derhjemme, er stuen et af de vigtigste steder. Det er typisk her, man kommer efter en lang dag for at slappe af, men det er også det perfekte samlingspunkt for at hygge og have det sjovt med venner og familie. Derfor er det væsentligt at tænke over, hvordan du gerne vil have din stue til at se ud, så den er indbydende og reflekterer din stil.

Kom i gang med indretningen af stuen

Ved du ikke, hvor du skal starte, når det drejer sig om at indrette din stue, eller mangler du bare lidt inspiration? Uanset hvad tilfældet er, finder du her fem fifs, du kan bruge til at skabe din drømmestue:

TV-placering: De fleste har et TV i deres stue, men hvad er en god placering til det?  Hvis TV’et er fokuspunktet i rummet, er det smart at placere det midt overfor sofaområdet. Har du ikke lyst til at TV’et skal være i fokus, kan du også placere det i et kabinet eller reol med låger, så du kan bestemme, hvornår man skal kunne se TV’et ved at have lågerne åbne eller ej.

Interessant kunst: En fremragende måde at vise din personlighed frem i indretningen er med kunst. Det kan være alt fra indrammede plakater til kreative hjemmelavede projekter. Placér det gerne steder i stuen, hvor øjet naturligt kigger såsom på sofaborde eller på væggen bag en sofa.

Bløde teksturer: Der er bare et eller andet hyggeligt og indbydende over bløde puder og tæpper. Dette gør dem til skønne tilføjelser til stuen, fordi de bidrager til den hyggelige stemning. Derudover kan du finde puder og tæpper i et væld af smukke farver og mønstre, så du har rig mulighed for at eksperimentere med stilen med dem.

Opbevaringsplads: Man kan aldrig for få meget opbevaringsplads. Det hjælper med at skabe orden i dit hjem, så du har styr på, hvor alting hører til, men åben opbevaring såsom reoler og hylder giver dig også mulighed for at fremhæve dine ejendele. Inkludér derfor gerne god opbevaringsplads, når du planlægger, hvordan din stue skal se ud.

Flot og funktionel belysning: Ofte er belysningen prikken over i’et i god stueindretning. Det kan være med til at skabe en hyggelig og indbydende stemning, så det er vigtigt at tænke på belysningen, når du indretter stuen. Har du en forkærlighed for dansk design med kant, er en Dyberg Larsen-illumin lige sagen! Denne lampetype findes i en masse forskellige farver og designs, så du kan være sikker på at finde noget, der passer til netop din smag.