Hvilket byggemarked skal du vælge?
Der findes forskelle i udsalgspriserne på billige tændrør fra byggecenter til byggecenter. Enkelte giver lave priser, og øvrige vil have en høj grad af service. Du må reflektere over hvad der for dig betyder mest.
Det er naturligvis super vigtigt at se, hvorvidt det produkt du er på udkig efter online faktisk er tilgængelig i det pågældende byggecenter. Som alternativ må du kigge hos de andre.
Du skal kende de handelsbetingelser der gør sig gældende for dit køb online, så du slipper for problemer med fx returnering. Af den grund bør du kende butikkens regningslinjer.
For de fleste er byggeprojekter lig med en masse spørgsmål. Dermed kan du have fordel af at shoppe hos en online byggeshop, hvor du tilbydes hjælp til valg af tændrør.
Flere byggecentre præsterer et enormt udvalg af varer, og andre specialiserer sig i en enkelt varetype. Du kan beslutte hvorvidt det er essentielt for dig at have mange forskellige varer at vælge fra, udover bare tændrør.
Når du vil have produkterne nu og her eller blot vil undgå fragten, så kan du overveje at hente produkterne på egen hånd. Dette er først og fremmest en mulighed hos de udbredte byggekæder.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De kendte byggemarkeder er tilgængelige i nærheden af dig selv, og i kraft af det har du valget om at bestille online og transportere varerne personligt. Dermed kan du vælge at undgå fragtomkostningen, og tilmed hente produkterne hurtigere.
De store byggemarkeder er folkekære og almenkendte virksomheder, som kan medvirke til ubekymrethed når du skal købe online. Dette kan du se fordele i.
De gængse byggekæder sælger varer fra en lang række forskellige specialbutikker, og dermed har du mulighed for at vælge fra et bredt udvalg af tændrør online.

Nichewebshop

Diverse webshops med fokus på et smalt varesortiment er mindre firmaer, der i de fleste tilfælde er danske, gerne sågar fra dit lokalområde. Dem har du mulighed for at hjælpe idet du køber tændrør online hos dem.
Størsteparten af nicheforretninger på nettet står selv for produktion af de varer som byggekæderne sælger. Ved køb direkte hos nichebutikkerne online bør du få en billig pris.
Forskellige niche netbutikker er eksperter i deres online produktsortiment, da de kun sælger disse varer. Derigennem kan du få ekstremt begavet assistance fra medarbejdere med ekspertviden i netop tændrør.
De største byggecentre i Danmark

Bygma blev dannet i 1952, og beskæftiger nu i nærheden af 2.300 kollegaer i byggemarkedets 56 byggecentre. Bygma sætter ind på at sælge til professionelle, og omsætter årligt for cirka 5 milliarder kroner.

10-4 startede i 1947, og beskæftiger nu i omegn af 100 personer i firmaets 6 varehuse. 10-4 fokuserer primært på salg til private og professionelle, og afsætter hvert år for omkring 500 millioner kroner.

Johannes Fog blev stiftet i 1920, og lønner i dag over 500 medarbejdere i virksomhedens 9 varehuse. Johannes Fog har sit primære fokus på at sælge til private, og afsætter årligt for omtrent 1 milliard kroner.

tændrør harald nyborg

Harald Nyborg blev grundlagt i 1904, og lønner i dag flere end 2.000 kollegaer i byggemarkedets 33 byggecentre. Harald Nyborg har sit primære fokus på at sælge til private, og omsætter hvert år for i omegn af 5 milliarder kroner.

tændrør jem og fix

Jem og Fix blev dannet i 1988, og omfatter i dag i nærheden af 2.100 kollegaer i de 122 varehuse. Jem og Fix tilstræber billige priser til private, og omsætter hvert år for omtrent 2 milliarder kroner.

XL-Byg så dagens lys i 2002, og udgøres nu af ca. 2.000 ansatte i firmaets 104 butikker. XL-Byg tilstræber gode tilbud til private og professionelle, og omsætter hvert år for i omegn af 5 milliarder kroner.

tændrør bauhaus

Bauhaus blev grundlagt i 1988, og lønner i dag omtrent 1.000 personer i de 17 butikker. Bauhaus har sit primære fokus på at sælge til private, og sælger hvert år for i nærheden af 2 milliarder kroner.

Davidsen åbnede i 1944, og udgøres i dag af omtrent 1.000 medarbejdere i firmaets 9 varehuse. Davidsen sætter ind på salg til private og professionelle, og sælger årligt for cirka 2 milliarder kroner.

tændrør silvan

Silvan kom frem i 1968, og lønner i dag ca. 1.000 ansatte i byggemarkedets 41 byggecentre. Silvan specialiserer sig i gode tilbud til private, og omsætter hvert år for over 1 milliard kroner.

Stark startede i 1896, og beskæftiger i dag flere end 2.000 personer i firmaets 72 varehuse. Stark har specialiseret sig i at sælge til professionelle, og sælger hvert år for over 7 milliarder kroner.

Tips og tricks til byggeprojekter
1Godt forarbejde vil altid være kilden til et uproblematisk forløb med dit byggeprojekt. Du kunne overveje at liste en gennemarbejdet handlingsplan, som dikterer hvilke arbejdsopgaver der skal løses på hvilke tidspunkter, inklusiv en kronologisk rækkefølge. Vær realistisk idet du nedskriver tidsplanen.
2Ved udendørs byggeprojekter kan vind og vejr få stor betydning. Af den årsag må du med jævne mellemrum lægge mærke til vejrmeldingerne i dagene før projektets begyndelse, så det ikke med et brag starter med at stå ned i stænger når du lige er ved at færdiggøre dit komplicerede byggeprojekt.
3Du kan forsøge at få økonomisk støtte til byggeprojekter. Det får man i tilfælde hvor renoveringen er CO2-besparende. Modtagelsen af støtte kræver dermed at renoveringen har en positiv indvirkning på klimaet.
4Du vil aldrig fattes værktøj. Tit vil det vise sig strategisk at have værktøjet tilgængeligt idet du indleder dit byggeprojekt. Det er i øvrigt vigtigt at inkludere de tilhørende omkostninger i dit budget.
5Du må unden ingen omstændigheder gå på kompromis med dit eget ve og vel, så husk sikkerhedsbeklædning som eksempelvis sikkerhedshjelm som sikrer dig med henblik på potentielle risici. Det er klogt at du husker dit velbefindende i byggeprojektet, især såfremt du ikke sikrer dig hjælp fra en fagperson.
6Du kan finde rigelige mængder af artikler og videoer på diverse hjemmesider som der kan findes inspiration i. Specielt YouTube bringer dig betydelige mængder konstruktiv information, særligt ifald du søger på engelsk.
7Det er afgørende at udarbejde et regnskab for arbejdet, så du ikke er i tvivl om økonomien. Det bør blive rationelt at gennemgå samtlige udgifter, og herefter nedfælde billige priser på dem hver især.
8Muligvis vil det vise sig meningsgivende at du har de relevante byggematerialer indkøbt på forhånd inden du kaster dig over din byggeproces. Du har fordel af at sammensætte en simpel liste indeholdende alt som er nødvendige, og derefter efterse oversigten, med det formål at du føler dig sikker på at der ikke er nogen mangler.
9Det bør overvejes at søge assistance til dele af projektet, hovedsageligt når det er vigtige byggeopgaver. Nogle byggerier gør krav på mere end en person. Desuden vil det blive hurtigere og mere socialt at være flere om det.
10Inden du opstarter byggeriet kan det blive ret betydningsfuldt med en forsikring om, at dit projekt overholder loven. Med udgangspunkt i din bopæl kan der vise sig mange retningslinjer omkring, hvad der er lovligt, samt hvad der ikke må laves.
11Der viser sig altid uventede problematikker når det gælder omfangsrige projekter, og følgelig vurderes det afgørende at man afsætter rigeligt med plads i handlingsplanen, som gør at man kan være afslappet omkring at have tid nok til det.
12Husk at regne på om du selv vil klare det hele, eller du alternativt skal have hjælp fra en professionel til delelementer af det. Ifald du henter hjælp fra en ekspert vil det i nogle tilfælde være fordelagtigt at indhente prisoverslag fra en håndfuld entreprenører.
De bedst vurderede byggeshops
10-4.dks score på Trustpilot er 4,7 ud af 5, som altså er fantastisk godt arbejde. Bedømmelsen tager udgangspunkt i 19.208 ratings, hvoraf ikke mindre end 84 % giver topkarakter, og bare 2 % giver dumpekarakter. Indtil nu har 10-4.dk 43.202 fans på Facebook.
XL-Byg.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,3 ud af 5, hvilket selvfølgelig er hamrende flot. Scoren er regnet ud fra 2.856 kommentarer, hvoraf imponerende 59 % giver topkarakter, og alene 9 % kvitterer med bundkarakter. Som det ser ud nu har XL-Byg.dk 67.935 Facebook-fans.
DavidsenShop.dk har 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot, som klart er yderst godt arbejde. Scoren er baseret på 11.467 kommentarer, hvor intet mindre end 86 % giver toprating, og kun 2 % har givet 1 stjerne. Lige nu har DavidsenShop.dk 53.774 fans af deres Facebook-side.
Harald-Nyborg.dks Trustpilot-score er 4,6 ud af 5, som jo er hamrende overlegent. Ratingen tager udgangspunkt i 28.109 ratings, hvor imponerende 76 % har givet den højeste karakter, og alene 4 % giver 1 stjerne. Indtil videre har Harald-Nyborg.dk 8.857 følgere af deres Facebook-side.
Bauhaus.dk anmeldes til 4,3 ud af 5 på Trustpilot, hvilket altså er utrolig overlegent. Ratingen er baseret på 23.161 tilkendegivelser, hvor hele 69 % har givet topkarakter, og blot 8 % kvitterer med den laveste karakter. I øjeblikket har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-følgere.
Hvilken leveringsmanér er smartest?

En hel del internet butikker udlover nu om dage et bredt udvalg af billige leveringsmuligheder til tændrør. En af de mest populære er nu til dags levering til et afhentningssted, hvor du selv kan hente pakken den dag der passer dig. Løsningen er jo rigtig fremkommelig, og oftest derudover den mest billige fragtmetode.

Du kan alternativt prøve at få varerne bragt til din bopæl eller til når du er på job. Metoden viser sig uheldigvis et hak mere pebret, men ydermere rigtig bekvem med tændrør online. Den mest billige mulighed for levering er utvivlsomt at du selv henter produkterne, hvilket stiller krav om at du lever med kort afstand til e-forhandlerens butikker, for eksempel Harald Nyborg, Jem og Fix, Silvan eller Bauhaus.

Leveringshastigheden på tændrør er ret udslagsgivende ifald man har brug for din ordre inden for kort tid, og herved er det forholdsvis afgørende at man studerer den estimerede leveringsdato ved tændrør. Flere internet varehuse – for eksempel Jem og Fix, Silvan, Harald Nyborg og Bauhaus – giver løfte om billig dag-til-dag levering på en hel del varer online, men glem ikke at det antager at bestillingen laves forud for et nøjagtigt tidspunkt, så de højst sandsynligt kan nå at få produkterne ekspederet før logistikpersonalet får fri.

En række online forretninger præsterer gratis levering på tændrør online, men tit er det under forudsætning af at man aftager for en fastsat sum. Desuden skulle du tage den mest letkøbte leveringsmanér, som gerne vil være at få fragtfirmaet til at levere dine produkter til en pakkeshop.

En hel del netbutikker foreslår afhentning hvor man køber billig tændrør derhjemme men afhenter i byggemarkedet. For eksempel XL-Byg, Stark, Davidsen, Bauhaus, Silvan, Jem og Fix, Harald Nyborg, Bygma og 10-4. De foreslår eksempelvis klik-og-hent på tændrør i følgende områder:

Middelfart, Herning, Nørresundby, Aarhus, Slagelse, Herlev, Farum, Brønderslev, Korsør, Værløse, Rudersdal, Højbjerg, Frederikssund, Glostrup, Allerød, Ølstykke, Svendborg, Haslev, Frederikshavn, Viborg, Vordingborg, Frederiksberg, Gentofte, Ishøj, Charlottenlund, Kolding, København, Greve, Grenaa, Vallensbæk, Nykøbing Falster, Holbæk, Lillerød, Brønshøj, Ikast, Vanløse, Tilst, Solrød Strand, Ballerup, Ringsted, Esbjerg, Brabrand, Rødovre, Odense, Næstved, Dragør, Fredericia, Lystrup, Thisted, Tårnby, Taastrup, Brøndby, Hørsholm, Helsingør, Vejle, Søborg, Åbyhøj, Hillerød, Frederiksværk, Aalborg, Hobro, Hedensted, Køge, Risskov, Rønne, Birkerød, Lyngby, Hedehusene, Aabenraa, Varde, Hjørring, Nærum, Holstebro, Randers, Struer, Silkeborg, Gladsaxe, Horsens, Virum, Kalundborg, Odder, Kokkedal, Skanderborg, Jyllinge, Skive, Valby, Haderslev, Roskilde, Stenløse, Nyborg, Nakskov, Albertslund, Sønderborg, og Hvidovre, .

Click-and-collect af tændrør er muligt i de fleste dele af landet: Sjælland (Vestsjælland, Hovedstaden, Lolland, Østsjælland, Nordsjælland, Amager, Sydsjælland, Falster, Bornholm, Midtsjælland), Fyn (Nordfyn, Midtfyn, Østfyn, Vestfyn, Sydfyn) og Jylland (Vestjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Østjylland, Sydjylland, Nordjylland, Syddanmark).

Når man ser på tallene står det tydeligt, at internet shoppere jævnligt kigger efter fx køb tændrør og billig tændrør. Derudover oplever vi som regel internet shoppere lede efter for eksempel tændrør tilbud, tændrør online og tændrør priser, foruden de gængse byggecentre som Harald Nyborg, Jem og Fix, Stark, XL-Byg, Davidsen, Silvan, Bygma, Bauhaus og 10-4.

Den bedste pris på tændrør

Det er rigtig uproblematisk for alle at sammenligne tilbud på billige tændrør online i blandt flere internet forhandlere i Danmark, og derfor har de fleste online virksomheder været presset til at at presse salgspriserne på tændrør voldsomt, og endda byde på billig levering.

Det kan imidlertid vise sig fordelagtigt at eftergå indtil flere webbutikker efter tilbud og udsalg på tændrør online før du shopper, sådan at du er usvigeligt sikker på at skaffe sig den mest betalelige pris. Kig ikke blot på de gængse byggemarkeder som Bauhaus, XL-Byg, Stark, Silvan, Harald Nyborg, Jem og Fix, 10-4 og Davidsen.

Du skal ikke desto mindre være klar over, at såfremt en e-forretning udlover billige tændrør online for en pris der anses for uendeligt god, kan det i nogle tilfælde være en indikation på en uærlig online butik. Betalinger med kort er heldigvis dækket ind under Indsigelsesordningen, der skærmer en overfor svindlende online butikker.

Vi anbefaler generelt betalinger med kort eller mobilbetaling. Som alternativ kunne du anvende en afbetalingsordning som fx ViaBill, forudsat du hellere vil honorere regningen på tændrør over tid. Det tilbydes som regel ved specialiserede netshops, men dog sjældent de store byggecentre som fx Stark, Bauhaus, Bygma, Silvan, 10-4, Davidsen, XL-Byg og Jem og Fix.

Ses der på data er det tydeligt, at online shoppere ofte efterspørger blandt andet tændrør priser og billig tændrør. Derudover oplever vi som regel netshoppere lede efter blandt andet tændrør online, køb tændrør og tændrør tilbud.

Analyser folks oplevelser

Trustpilot indebærer i højeste grad hensigtsmæssige chancer for at inspicere en længere række øvrige forbrugeres oplevelser og af den grund går vi ind for, at du evaluerer e-shoppens kritik forud for at du bestiller billige tændrør online.

Facebook yder tilsvarende egentlig udmærkede genveje til at få en idé om e-forhandlerens kundefokus. Foruden det ser vi endda forhandlere på nettet som giver kunderne mulighed for at publicere en kritik af ordreforløbet, hvilket ligeledes bør anvendes til at afveje kundetilfredsheden.

Før nogen handler billige tændrør online hos en shop bør de i og for sig gøre sig bekendt med indholdet af netshoppens handelsbetingelser, det er dog oftest et tidskrævende projekt, specielt ved de gængse byggecentre som Silvan, Jem og Fix, 10-4, Stark, Bauhaus, Bygma, XL-Byg, Davidsen og Harald Nyborg.

En anden mulighed kunne derfor være at tjekke hvorvidt online butikken er medlem af e-mærke ordningen, eftersom det burde være et signal om at netshoppen respekterer de danske regler, foruden at hjemmesiden af og til revurderes af fagfolk som har indsigt i vilkårene på området.

Det giver dig lejlighed til at få assistance, hvis du møder udfordringer i forbindelse med din handel med tændrør. Ydermere tilråder vi at køber er obs på de mest basale retningslinjer i forbindelse med bestillingen af tændrør online, fx den returret online forretningen har.

Her er det på samme måde relevant, at man permanent bevarer ens kvittering, således man en anden gang kan bevidne sin bestilling af tændrør, uanset om man bestiller hos XL-Byg, Bygma, Harald Nyborg, 10-4, Stark, Bauhaus, Davidsen, Silvan eller Jem og Fix.

Lene gav 5 stjerner

Fremragende!

Christian Johansen gav 4 stjerner

Det fungerer jo bare

Morten gav 5 stjerner

Hurtig og korrekt levering.

Christian gav 5 stjerner

Fuld tilfreds

9 gode råd til online indkøb
1Vi går generelt ind for kortbetalinger eller mobilbetaling. Kortkøb er omfattet af en lovbestemmelse, som beskytter en imod uægte outlets på nettet. Som alternativ kan du drage fordel af en løsning på afbetaling som f.eks. ViaBill, ifald du hellere vil klare beløbet ude i fremtiden.
2Den mest betalelige leveringsløsning er uden tvivl at du selv henter varerne, men den løsning forudsætter at du bor nær e-forhandlerens lager. Den fragttype kan være særdeles aktuel om du absolut skal bruge tændrør inden for få dage. Alternativt så frembyder nogle få online varehuse fragt uden beregning, men i reglen kun såfremt du bestiller for en bestemt sum.
3Nogle få online outlets lover levering uden omkostninger på tændrør, men tit kræver det at man bestiller for en bestemt pris. I øvrigt skulle du udvælge den billigste leveringsversion, der tit vil være at få fragtmanden til at bringe bestillingen til et afhentningssted. Metoden viser sig som oftest ydermere yderst bekvem. Den mindst kostelige fragttype er unægtelig at hente varerne selv.
4Det er jo efterhånden temmelig let gængeligt for alle at søge information om priser online på billige tændrør fra diverse internet butikker i Danmark, og for det lover langt de fleste online virksomheder billig fragt. Til gengæld kan det ikke desto mindre være rentabelt at eftergå enkelte online butikker efter billige priser forud for at du shopper, således at man er garanteret at indhente den mest attraktive pris.
5Trustpilot genererer tilpas solide genveje til at gøre dig bekendt med forskellige tidligere kunders tanker og derved er det at foretrække, at du eftergår internet firmaets anmeldelser før du shopper billige tændrør online. Facebook resulterer i for øvrigt ganske tiltalende muligheder for at få indtryk af online forretningens pålidelighed.
6Leveringstidspunktet er vældig væsentlig ifald du har brug for produktet inden for få dage, og med det formål er det rigtig vigtigt at man checker tidshorisonten for levering for tændrør. En masse shops på nettet frembyder billig 1 hverdags levering på masser af produkter, men vær på vagt da det kræver at bestillingen placeres forud for et besluttet klokkeslæt.
7Generelt anbefaler vi at granske om e-butikken er verificeret af e-mærket, eftersom det almindeligvis er en angivelse af at netbutikken accepterer de danske regler, og at webshoppen en gang i mellem kontrolleres af fagmænd som har den nødvendige knowhow om de gældende love. Forinden folk bestiller billige tændrør i en webbutik behøver de altid tage stilling til shoppens handelsaftale.
8En hel del e-shops frembyder i dag en lang række forskellige billige fragttyper til tændrør. En der er meget almindelig er i dag pakkeshoppen, hvor du selv afhenter de nyindkøbte produkter lige når det passer dig. Løsningen er jo rigtig uproblematisk, samt endda tillige den billigste form for fragt.
9Før nogen bestiller billige tændrør i en shop på nettet burde de når alt kommer til alt gennemse e-shoppens forretningsbetingelser, det er dog gerne ikke specielt ophidsende. Ligeså er det smart at man er oppe på mærkerne omkring de mest vedkommende betingelser der kan håndhæves i forbindelse med købet af billige tændrør online, til eksempel hvilken returneringsret e-butikken benytter.