Sådan slipper du bedst afsted med møbelupcycling

Det er er efterhånden blevet en tendens at upcycle møbler i hjemmet. At købe møbler i genbrug er både økonomisk fordelagtigt og et langt bedre bidrag i klimaregnskabet end at investere i nye møbler. Ligeledes ser man en tendens til at modernisere arvestykker, så de bliver en integreret del af hjemmet.

Har du idéer til at upcycling, men du er måske ikke helt sikker på, hvordan du når i mål, kan du læse med her for tips og tricks.

Gamle skabe får nyt liv

Har du fundet gamle køkkenskabe i en genbrugsbutik, til storskrald eller over nettet? Tillykke, du har lige taget første skridt mod et par lækre og unikke køkkenskabe! Nu skal du i gang med alt det sjove. Skabene trænger med stor sandsynlighed til en omgang maling. Sørg for at slibe dem ned og fjerne evt. lak, før du begynder at male.

Når dine skabe er malet over med den ønskede farve, skal du finde de perfekte greb til lågerne. Her kan du se udvalget af greb til køkkenlåger, så du kan udvælge de helt rette låger til dine unikke skabe. Dit køkken vil få et helt nyt udtryk, og gøre hjemmet helt unikt.

Lær at ompolstre

Har du fundet en prægtig lænestol, eller har du arvet et par gamle spisebordsstole, med et betræk, der bare ikke falder i din smag? Der er ingen grund til at lade en god stol gå til spilde. Et betræk kan nemlig fjernes! Afhængig af, hvorledes stolen er polstret, og hvilken kvalitet du er interesseret i at stå tilbage med, skal du måske have fat i en møbelpolstrer.

Det kan dog være en god udfordring selv at give sig i kast med polstreriet. Du kan evt. forsøge dig med en prøvestol fra genbrug for at se, om det er et projekt, du kunne være villig til selv at kaste dig over igen.