Sådan skaber du ekstra hygge i hjemmet

Tiden med levende lys og lune tæpper begynder at nærme sig. Tiden hvor der skal hygges. Men hvordan får du skabt den varme stemning af hygge i hjemmet?

”Hygge” er at kunne samles et rart sted med dem du holder af. Det kan være om spisebordet, i køkkenet – eller i sofaen der pryder sig med bløde puder. Det er ikke afgørende, hvilket rum du opholder dig i. Det er afgørende, at du får skabt et ”rum”, hvor du har lyst til at opholde dig. Det kan du gøre ved at tilføje elementer i hjemmet, der skaber ro og hygge.

Skab sammenhæng i hjemmet

Hygge forbinder vi ofte med noget blødt og varmt. Et tip til hygge er derfor, at du tilføjer tæpper og puder til hjemmet. Udover at de varmer dig gennem vinteren, bløder de rummet op. Tæpper og puder findes i mange forskellige farver og mønstre, som du passende kan matche med en væg i samme farvenuance. Det får rummet til at fremstå gennemført og roligt. Og hvis du er typen, der går all in, så mal dit loft i samme farve. Det vil skabe en varm hulestemning – og dit rum vil samtidig fremstå moderigtig. Hvis du ikke er klar til at slå dig løs med den lyserøde pensel, så gå efter jordfarver. Du kan altid ”pimpe” rummet med lysestager eller vaser i prangende farver, hvis du vil tilføre rummet lidt ekstra.

Hjemmet har brug for et samlingssted

De kolde måneder byder ind til, at vi skal samles indenfor med dem vi holder af. Derfor skal der også være mulighed for at have et sted, hvor venner og familie kan samles. Et langt elegant spisebord giver plads til store middage eller brætspilaftener. Det vil give jer følelsen af at kunne være sammen, mens grin og gode minder bliver skabt. Hvis du hellere vil samles i blødere omgivelser, så er en stor sofa også en mulighed. Det giver familien mulighed for at sidde sammen. Et godt samlingspunkt hvor I kan se familiefilm, mens stuen dufter af popcorn.

Lys sætter stemningen

Lys findes i mange varianter. Men kunsten er at finde den rette kombination af lyssammensætninger, så du får skabt det rette hyggelys. Når du skal på jagt i lysuniverset bør du huske tommelfingerreglen om, at man bør blande koldt og varmt lys. Det kan du gøre i mange forskellige kombinationer af alt fra loftslamper, gulvlamper og bordlamper – og ikke mindst levende lys, der sætter prikken over i’et.

Ikke lad dine drømme gå i vasken

Forstiller du dig nu, hvordan din stue vil se ud efter par penselstrøg – eller hvordan et nyt spisebord vil være hjemmets nye samlingspunkt. Men du er i tvivl om drømmene og budgettet kigger i samme retning? Det er der en løsning på. Du kan hurtigt og nemt tage et online lån, så du kan skabe det hyggelige hjem, du drømmer om.