Sådan kan du få kalkfrit vand i din bolig

kalkfrit hjem

Hvis du er boligejer, ved du formentlig også godt, at der er meget at holde styr på. Det er nemlig dig selv, der har ansvaret for al vedligeholdelsen. Hvis du derfor mener, at der er for meget kalk i dit vand, er det også dig, der må finde en løsning.

Tidligere har kalkfjernelsen været synonymt med skrappe kemikalier. Men sådan behøves det heldigvis ikke være længere. Du kan nemlig få kalkfrit vand ved brug af enten en kalkknuser eller kalkspalter.

Derfor er det en god idé med kalkfrit vand

Kalk er irriterende, fordi det slider på din bolig. Det gælder alt fra overfladen på dit inventar til varmeledningsevnen i dine varmerør. Derfor er det altid en god idé at stræbe efter et så lavt kalkindhold i dit vand som muligt.

Du kan nemlig ikke fuldstændigt undgå kalk i dit vand. Det er nemlig et mineral, der indgår naturligt i vandets kemiske sammensætning. Men du har bestemt mulighed for at minimere indholdet af kalk – og så uden brug af skrappe kemikalier.

Minimer kalken med en kalkknuser

Når du gerne vil minimere kalkindholdet i dit vand, kan du med fordel bruge en kalkknuser. Det er et apparat, som du sætter på dit koldtvandsrør. Herefter anvender kalkknuseren ultralydsfrekvenser, der går ind og knuser partiklerne i vandet.

Når dette sker, bliver kalkstene i vandet forvandlet til det, der kaldes for kalkstøv. Derfor er der stadig kalk i vandet, hvilket også er en god ting i mindre portioner.

Resultatet er derfor også, at kalken ikke mulighed for at sætte sig i aflejringer. Derfor vil du også opleve, at eksempelvis dine køkkenmaskiner vil fungere bedre, efter at du har påmonteret en kalkknuser.

Slip for selv at afkalke vandet

Når du vælger at montere en kalkknuser, slipper du også for selv at skulle afkalke vandet. I stedet gør kalkknuseren det nemlig af sig selv.

Det vil med andre ord sige, at du får frigivet en del tid og energi, da du slipper for at skulle stå og bøvle med afkalkningen i dit hjem.

Slip for at spise kalkpiller

Nogle mennesker eliminerer helt kalken fra deres vand, men det er faktisk ikke noget, som du bør ønske dig. Som mennesker skal vi bruge kalk i mindre portioner. Derfor må der også gerne være kalk i dit vand. Der må bare ikke være for meget. Netop den problemstilling kan kalkknuseren hjælpe dig med.