Organisér dine ting og få mere overskud i hverdagen

At have orden i sine ting gør livet lettere. Det skaber overblik, overskud og gør det lettere for dig at finde det, du skal bruge, når du skal bruge det. Du tænker måske, at det bare handler om at rydde op, men organisering og oprydning er to vidt forskellige ting.

Oprydning er ikke organisering

Det er selvfølgelig vigtigt at rydde op, og forudsætningen for at kunne organisere sine ting, er at der først bliver ryddet op. Oprydning og rengøring er derfor første skridt. Herefter kommer organiseringen, som er det der skaber det gode overblik. De ting, du ikke bruger og ikke forventer at skulle bruge, gemmes væk eller sættes længere tilbage i skabet eller hylden. På den måde bliver der let og hurtig adgang til de ting, du bruger oftest.

Hvis du kun rydder op og aldrig organisere, mister du dyrebar tid hver gang du skal finde noget.

Start fra bunden

Hvis du har svært ved at organisere dine ting, kan det være en god idé at starte et let sted, og få styr på det først, før du begynder at organisere andet. Du kan fx starte med at organisere dine sko, dine børns legetøj, dit køkkenudstyr eller hvad det nu måtte være. Først når der er helt styr på det, tager du et nyt område. Du skaber ikke perfekt organisering i dit hjem fra den ene dag til den anden.

Smid det ud, du ikke bruger

En vigtig del af at sikre en god organisering, er at smide de ting væk, du ikke bruger. Gå derfor kritisk igennem skabe, skuffer, garagen og skuret og smid de ting ud, du aldrig bruger. Du kan også donere dem til et velgørende formål eller sælge dem på nettet.

Der findes et hav af forskellige bøger og serier om at skabe organisering, hvor du kan lære mere om, hvordan du organiserer dine ting optimalt.