Mangler dit hus det, der gør det til et hjem?

Du har lige købt nyt hus, og når du træder ind af døren til det, der nu skal blive dit nye hjem, så føles det bare forkert. Du kan ikke rigtig finde dig selv i det. Der mangler noget karisma, noget liv. Du gider ikke at have mormor tapet i gangen, men synes alligevel, at det er meget charmerende. Gulvtæppet på børneværelset er slidt og træt, men til trods for det, så er det jo fyldt af minder og gamle eventyr. Det hele virker bare uoverskueligt. For du hader alt, men elsker det også lidt, og du bliver helt rundtosset og ør i hovedet, for hvor skal du egentlig starte, og hvad skal du starte med? Fat mod, for indretning er ikke altid nemt, og derfor findes der en række fagfolk, som har valgt at bruge tid på, at gøre det nemmere for dig.

Indret med en indretter

En indretningsarkitekts arbejde går ud på at gøre dit liv nemmere. Dine rum skal være de mest optimale for dig. Så derfor bruger en indretningsarkitekt lang tid på at tegne og illustrere idéer over, hvordan dit rum kan rumme alt det, der er nødvendigt. Under hele processen bliver du indkluderet. I arbejder som et tæt team og ingen beslutninger bliver truffet uden din indblanding. En indretningsarkitekt arbejder meget med muligheder og løsninger, hvordan kan vi åbne op for køkkenet, så det går bedre i spænd med stuen, hvordan kan vi sørge for, at den bagerste del af rummet ikke går hen og bliver for mørkt, hvad kan vi gøre for, at der både er plads til voksne og børn? Et rum skal være funktionelt, men også en del af et hjem.

Lyse farver åbner op

En ting du måske selv kan baske med, hvis du synes, at du har nogle mørke rum, er at arbejde med lyse farver. Mal væggene kalkhvide, sørg for pastelfarver. Selv små dekorationer i lyse farver kan være med til at åbne et rum op. Pift det mørke træ op med en lys lak. Der er meget du kan gøre for at få et rum til at virke større og mere indbydende.