Få hjælp til at indrette din drømmebolig

Du har købt din drømmebolig, men der er noget galt. Du har ikke regnet ud, hvordan du skal indrette drømmeboligen. Den ligger perfekt, boligen er stor, og I kunne ikke være gladere.

Dog er der ikke meget ved at bo i drømmeboligen, hvis indretningen er kedelig eller bare ikke gennemtænkt. Derfor får du noget hjælp til, hvordan du skal indrette hjemmet, så du bliver gladest for det.

Husk altid, at der ikke er noget at gøre forkert, men altid noget gøre om.

Indretning af drømmeboligen

Indretning handler om flere ting:

  • Funktionalitet
  • Plads
  • Farver
  • Lysindfald
  • Stil

Det første og vigtigste er naturligvis plads og funktionalitet. Når du begynder at indrette, skal du meget simpelt have de måleforhold, som du skal bruge. Det er umuligt at indrette en bolig uden.

Og mere end bare det. Du vil gøre dig selv en tjeneste ved at bruge den plantegning, I har fået med boligen. Begynd at tegne de ting og møbler ind, som du gerne vil have. Det er ligesom kunstmalerens grove tegning, der bagefter udvikler sig.

Du ved ikke, hvordan boligen rent faktisk vil komme til at tage sig ud senere hen. Lige nu er du blot ved at finde ud af, hvordan pladsen fungerer i forhold til dine ønsker, og hvad det gør ved funktionaliteten af rummet.

Husk at besøge https://sideborde.dk/vare-kategori/brands/, når tiden er til at finde sideborde. Den tid kommer med garanti. Det skal du slet ikke tvivle på.

Leg med farver og lys

Som rummene begynder at blive udfyldt med møbler, og du begynder at blive mere og mere fastbesluttet på, at det sådan indretningen skal tage sig ud, kan du gå videre.

Nu handler det om farver og lysindfald. Indrømmet, det er umuligt at fjerne fra første punkt, men det hele flyder lidt sammen.

Prøv her lege dig frem til, hvordan boligen skal indrettes med farver og lys. Leg betyder her, at der skal flyttes rundt på nogle møbler. Der skal måske tages noget maling med, som du kan udforske lidt med.

Lysindfaldet har desuden en enorm betydning for, hvordan farverne kommer til at stå i boligen. Det er er kun en fordel, hvis I får brugt god tid her.

Stil – den røde tråd

Vi kender den fra danskopgaverne i folkeskolen, som fra Shu-bi-dua sangen – den røde tråd. Med indretningen af den røde tråd særligt vigtig. Det er her, du finder ud af, om det hele faktisk passer sammen.

Man kan blive forelsket i mange forskellige farver, møbler, planter osv. Men har de ikke noget sammenspil, kommer indretningen til at blive fjollet og underlig. Der er som sådan ikke noget problem med en fyldt og endda rodet bolig, bare der er en rød tråd i det.

Generelt indretter vi i Danmark meget efter de minimalistiske imperativer. Her vil man altid sige, at mindre er bedre. Der skal være de væsentlige, essentielle dele af indretningen, så rummet indbyder menneskene til selv at fylde rummet.

Find din stil. Det sker næsten altid løbende.