Hvorfor er persiske tæpper så populære?

Hvis man følger med i tidens trends, når det kommer til indretning og design, så har man højst sandsynligt også opdaget, at persiske tæpper er begyndt at blive utrolig populære igen. De fleste kan nemt genkende de iøjefaldende tæpper med deres flotte geometriske mønstre, kraftige farver og tætte vævning. Men hvorfor er disse persiske tæpper atter blevet så populære?

Her tager vi et kig på nogle af de grunde, som giver god grund til de persiske tæppers popularitet. Det har blandt andet noget at gøre med tæppernes historie, udseende og variation, som gør tæpperne til det oplagte valg til ethvert dansk hjem.

Rig historie bag hvert enkelt tæppe

De farverige persiske tæpper er især populære, fordi tæpperne gemmer på et væld af historier, som relaterer sig til tæppernes oprindelsessted, og som viser sig i deres vævning. Det er noget, som taler lige ind i tidens fokus på personlighed og kulturel viden. De forskellige persiske tæpper, som findes på markedet, afspejler nemlig en mellemøstlig kultur i både den måde, de er vævet på, det materiale, de er vævet af, og de mønstre, som vævningen forestiller. Det gælder uanset, om man vælger et iransk isfahan tæppe med et flot motiv i centrum, eller om man vælger en persisk løber med fine geometriske mønstre.

Et ægte persisk tæppe er altid håndvævet, og det betyder, at hvert eneste persiske tæppe er helt unikt. Der vil altid være små variationer og uregelmæssigheder, som gør tæppet helt anderledes fra andre persiske tæpper – også selvom de er vævet i samme område. Det er en unikhed, som danskerne sætter pris på, og som har ført til de persiske tæppers popularitet.

Tæpperne skaber fokuspunkter i indretningen

De ægte persiske tæppers unikhed og særegnethed betyder også, at tæpper fungerer suverænt som fokuspunkt i indretningen. Persiske tæpper er nemlig af tradition vævet med fokus på flotte mønstre, der ofte tager en geometrisk form, og farverige vævninger, der ofte er i rødlige og brune nuancer. Man kan selvfølgelig finde persiske tæpper i et væld af farver, og det betyder også, at de persiske tæpper kan passe ind i enhver indretning.

At tæpperne kan bruges som fokuspunkt i indretningen er en af de helt store grunde til tæppernes popularitet. Der er nemlig i de seneste år kommet et stort fokus på, at der i indretningen skal give plads til iøjefaldende møbler eller kunst, og her kommer de persiske tæpper nemlig i spil. Det gælder især et persisk tæppe såsom et antikt iransk Afshar tæppe, der både kan bruges som brugskunst på gulvet eller som kunstværk på væggen.

Utallige størrelser og designs

En sidste grund til at persiske tæpper er så populære, som de er i øjeblikket, er på grund af tæppernes alsidighed. Der findes nemlig et kæmpe udvalg af ægte persiske tæpper i et utal af forskellige størrelser, former og designs. Det betyder, at man både kan finde lange og smalle løbere til entreen eller smalle rum, store og kvadratiske tæpper til fx spisestuen, og bløde, varme tæpper til siden af sengen.

Der findes altså et persisk tæppe til ethvert rum og enhver smag, og det har betydet, at folk nemt og hurtigt har kunne indrette sig med de flotte persiske tæpper. Samtidig findes der mange forskellige slags mønstre og designs, så man har store muligheder i forhold til at få tæppet til at matche eller skabe kontrast til rummets øvrige indretning.