Hvordan bliver børnebordet et voksenbord?

Der kan hurtigt gå havregrød og praktik i den, hvis man er en børnefamilie, der sidder om spisebordet, og der kan hurtigt gå mange år, før man indser, at praktikken ikke er så nødvendig længere. Selvfølgelig har den stadig sin plads, men ungerne er blevet større og mere rolige, og I er måske begyndt at have tid til at se nogle venner en gang imellem. Når man så skal have gæster, ville man jo ønske, at man havde spisestuen: Det lange bord og de lækre stole, der lever op til stemningen og forventningerne til lækker mad. Hvad kan man gøre? Læs med nedenfor.

 

Behold bordet og udskift omgivelserne

Et bord kan tåle megen slid, og mange borde ældes med ynde. Det er noget andet, når det kommer til spisebordsstole. Det er lettere at udskifte stolene end bordet, da de fleste nye stole går til de fleste borde, mens nye borde og gamle stole godt kan se lidt skævt ud. Desuden, kan I altid beholde nogle gamle eller højere stole til børnene, hvis de skal lege med maling eller modellervoks en eller anden dag. 

 

Nye spisebordstole gør sig bemærkede med ny siddekomfort, nye farver og udtryk. Bordet kan ændre udtryk med en dug eller en lakering, som kan holde ridserne nede. Det er en god idé at tage tingene i etaper, når man stadig har små unger, der til tider laver ballade. Børn er kloge og holder sig med stor sandsynlighed fra voksenstole.