Giver en prisstigning på elmarkedet også flere strømafbrydelser?

Sponsoreret indhold.

Selvom elmarkedet stiger betydeligt i pris, betyder det på ingen måde, at der kommer flere strømafbrydelser. Strømafbrydelser har ikke noget at gøre med en stigning på markedet. De kommer af fejl eller forbedringer. Dermed ikke sagt, at de er velkomne. De spontane strømafbrydelser er som regel altid de værste, fordi de kommer altid lige på det tidspunkt, hvor det er mest kritisk. Heldigvis kan du se strømafbrydelser på internettet, da de planlægges forud i forbindelse med vedligeholdelse.

Hvad betyder en strømafbrydelse?

En strømafbrydelse betyder blot, at der er sket et strømsvigt i din husstand. Når det sker, slukker dit relæ automatisk for strømmen i den berørte del af huset, i værste fald i hele huset. Nyere relæer nøjes med at slukke for strømmen i dele af huset, hvilket er belejligt for familien. Men uanset om det er hele huset eller ej, der slukkes for, så kommer en strømafbrydelse aldrig på et godt tidspunkt. Ofte kan det være som resultat af, at for mange elektroniske apparater er tændt på samme tid. Den slags problemer oplever vi heldigvis sjældnere og sjældnere, da kvaliteten i de elektroniske apparater bliver bedre år for år.

Men når der sker en spontan strømafbrydelse i dit hjem, kan du med rette ikke bruge dine mange apparater. Det værste tidspunkt er næsten altid midt i madlavningen, hvor din sovs pludselig mister opkoget. Heldigvis skal der ikke særlig meget til, før du hurtigt kan få strøm i husstanden igen. Det kræver blot, at du justerer dit relæ og eventuelt skifter den sikring, der er sprunget. En del nyere relæer vil ikke engang være udstyret med sikringer, men i stedet med små kontakter, som du bare skal tænde igen. De dage, hvor man gik rundt i mørket med en lommelygte, er ovre. Den moderne teknologi hjælper nemlig alle med at klare en spontan strømafbrydelse selv.

Hold øje med planlagte strømafbrydelser

Foruden de spontane strømafbrydelser, som kun påvirker den enkelte husstand, er der også de planlagte strømafbrydelser som kan påvirke et helt nabolag. De er nødvendige fra tid til anden for at netselskaberne i Danmark kan vedligeholde elnettet og forhindre flere spontane strømafbrydelser. Heldigvis kan du altid holde øje med de planlagte strømafbrydelser på internettet, som bliver opdateret løbende.

En planlagt strømafbrydelse bliver opdateret online med område og tidsrummet, hvor det gør sig gældende. På den måde er det nemt for beboere i området at forberede sig og dermed tage et andet sted hen, imens strømafbrydelsen står på, hvis der er behov for strøm i den tidsperiode. Som oftest bliver der gjort en stor indsats for, at de planlagte strømafbrydelser ikke varer længere end højst nødvendigt. Men derfor er de stadig lige så upraktiske, som de spontane strømafbrydelser er uvelkomne.

En ting gælder begge former for strømafbrydelser, der er ikke noget at være bange for. Den ene er du selv herre over, mens den anden kræver, at du blot venter, indtil strømmen kommer tilbage igen. Det varer som regel ikke ret lang tid.