Fjern alger i dit hjem på en sund og nem måde

En gang imellem hænder det, at du skal rense dit hus for alger. Forekomster af alger opstår ofte i hus og have på grund af det til tider fugtige danske vejr. Men det behøver ikke være et større projekt, som strækker sig over flere dage. I stedet er der masser af måder hvorpå du og dit hjem hurtigt og nemt kan blive de grimme alger kvit.

Hvorfor skal dit hjem renses for alger?

Det sker for mange husejere, at der kan komme grønne pletter på husvæggene eller havefliser. Hvis du ikke ved hvad det er, så er svaret alger og i det tilfælde er der brug for en god omgang algerens. Alger er som sådan ikke skadelig på samme måde som skimmelsvamp, men du bør stadig fjerne det, når du får øje på det. En overflade som er dækket af alger, f.eks. en terrasse, bliver utrolig glat af morgendug eller regn. Du kan derfor komme slemt til skade, hvis du ikke er forsigtig. Alger på dit tag kan også give gode vækstbetingelser for mos, som leder vand ned i dit tag og vupti – nu er taget råddent og du har svamp.

Hvor skal du rense for alger?

Der er flere steder i dit hjem som du bør være opmærksom på. Det kan blandt andet være:

  • Husfacader
  • Havefliser
  • Tage
  • Terrasser

Heldigvis kan alle disse steder nemt algebehandles Du kan selv gøre det med noget algerens, en kost og noget knofedt, eller du kan professionelle til at klare opgaven, så du er sikret, at algerne forsvinder.

Miljø

Du bør altid vælge algeprodukter, som er skånsomme overfor miljøet. Det gælder både hvis algerne er i dit hus eller have. Miljøvenlige produkter slår f.eks. ikke blomsterne i haven ihjel og du undgår skadelige stoffer i dit hjem, hvis du fjerner alger fra taget.