Festartikler, du skal overveje at få fat på

festartikler

Hvis du gerne vil holde et brag af en fest, så er der nogle helt basale festartikler, du bør overveje at få fat på i god tid. De kan gøre festen nemmere, gøre det lettere for dine gæster at navigere, og så kan det gøre oprydningen bagefter meget mere overskuelig.

Læs med her for at blive godt forberedt på, hvordan du kan gøre et godt forarbejde og slippe for problemer og uforudsete udfordringer senere.

Plastikkrus, pap eller glas?

Alt efter hvilken type fest, du holder, bør du overveje plastikkrus. Hvis folk vandrer rundt og mister deres krus, er det godt at have en masse ekstra på lager. Glas er skrøbeligt og ikke altid velegnede til fester, der har potentiale til at blive lidt vildere, og det er bedre at bruge plastik end at risikere potentielle ulykker.

Plastikkrus er dog ikke det eneste alternativ; du kan også overveje papkrus. De fleste vælger plastikkrus til fest, fordi de er nemme at få fat i, og du kan billigt købe mange af gangen, men hvis du vil være mere miljøvenlig og helt sikker på, at ingen kan komme til skade med skarpe kanter fra knækkede krus, så overvej pap.

Det er op til dig, om du mener, pap, plastik, papir eller glas er det bedste valg til lige netop din fest. Sørg for at overveje det i god tid, så du kan finde en god pris.

Husk affaldsbortskaffelse

Alt efter hvor stort et område, din fest skal holdes på, skal du sørge for affaldsbortskaffelse i god tid inden. Hæng affaldssække eller sæt skraldespande op rundt omkring, så folk er mere tilbøjelige til at smide deres ting ud.

Det er især vigtigt, hvis du holder en fest udenfor. Sørg for, at der er rig mulighed for at smide tomme drikkevarer og andet affald væk, så festen ikke bliver et mareridt at rydde op efter. Et godt festmiljø bør også være rent og have mulighederne for god hygiejne, så ingen falder over tomme dåser, flasker, plastikkrus eller andet.

Den nemmeste tilgang er sorte affaldssække, men du kan også gøre det hele mere systematisk og se, om du kan sørge for en form for affaldssortering.

Pynt og dekorationer

Pynt og dekorationer er én af de sjovere dele af festplanlægning, men det er også den, der nemt kan give hovedpine dagen efter. Inden du køber ind til din fest, skal du overveje, hvordan pynten vil blive behandlet under festen.

Har du for eksempel hængt serpentiner op, kan det nemt blive hevet ned og brugt til skæg og løjer. Heliumballoner er nemme ofre for punktering og leg, og selvom det kan være sjovt, skal du overveje, om du vil rydde op efter det.

De nemmeste festdekorationer er lyskæder og bannere, som folk som regel ikke rør ved. Du kan også bruge de andre festartikler som en del af dekorationerne, for eksempel plastikkrus med print. Det er op til dig, hvordan du vil pynte og dekorere din fest, så den stråler!