Få varmepumpen til at passe ind i dit hjem

Varmepumpen kan være et billigere alternativ end andre varmekilder, men også et mere miljøvenligt alternativ end for eksempel oliefyret eller naturgasfyret. Det kan være du også er gået den vej, og har investeret i én af de forskellige varmepumper til at holde dit hus varmt. Dette kan også betyde, at du måske går og overvejer, hvor din varmpumpe passer bedst ind i din bolig? Derfor kommer der her nogle gode råd til, hvordan du bedste placerer din varmepumpe eller Se mere her, for mere information om, hvad varmepumpen kan.

Noget der har betydning

Uanset hvilken varmepumpe du har eller gerne vil have, skal du være forberedt på, at varmepumper kommer i to dele. De kommer med en indedel og en udedel, og der er nogle praktiske foranstaltninger, som spiller en rolle, for hvor du kan placere varmepumpen. Jordvarmepumpens udedel skal for eksempel graves ned, hvilket betyder, at du med fordel kan placere den et sted, hvor jorden er eksponeret for solens stråler i lang tid, da det er solen, som varmer jorden op.

I forhold til luft-til-luft og luft-til-vand varmepumperne er det vigtigt at være opmærksom på støjgenerne, som kommer fra udedelen, hvorfor det kan være vigtigt at placere udedelen, så støjen ikke er til gene for jeres daglig dag.

Hvor du kan placere varmepumpen

Det kan være en god idé at placere eksponerede udedele væk fra områder, hvor du ofte opholder dig, eller hvor du normalt vil slappe af. Derudover kan du også overveje at placere udedelen på materiale, imellem materiale eller bagved materiale, som kan være støjdæmpende. I forhold til indedelen af diverse varmepumper kan det være en fordel at placere dem i nærheden af andre VVS-installationer, såsom bryggers eller kælder. Det kan dog også være en god idé at placere indedelen i centrale rum for en bedre varmefordeling.