En kort guide om træpiller

Der findes efterhånden en del forskellige måder, hvorpå man kan opvarme boligen på. En af disse metoder er ved afbrænding af træpiller. Hvis du gerne vil blive en smule klogere på, hvorfor du skal vælge træpiller, kan jeg fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted!

I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for, hvad træpiller er, og hvorfor det er et godt valg derhjemme, så du kan træffe den beslutning, der kan gavne dig og din bolig mest.

Hvad er træpiller?

Træpiller er små, sammenpressede stykker af træ. De er typisk lavet af træspåner eller savsmuld. Der er stort set ingen grænser for, hvilke træer der kan laves til træpiller, men det er oftest træsorter som gran, bøg og fyr, der bliver fremstillet til træpiller i dag.

CO2-regnskabet går i nul

En af de store fordele, ved at vælge træpiller til opvarmning af boligen, er, at de er CO2-neutrale. Det skal forstås på den måde, at træpillerne ikke bidrager til at øge drivhuseffekten, fordi træpillerne afgiver den mængde CO2, som træet, hvorfra de er blevet fremstillet, har optaget i sin levetid.

Når alt kommer til alt, går dette regnskab i nul, hvorfor man blot udnytter naturens muligheder, når man anvender træpiller som opvarmning af boligen.

Træpiller er et affaldsprodukt

Der bliver ikke fældet træer med det udgangspunkt, at der skal fremstilles træpiller. Træpillerne er nemlig et restprodukt. I træindustrien er der masser af træaffald, som ikke kan bruges til særlig mange praktiske formål. Disse rester kan passende bruges til at fremstille træpiller, som efterfølgende kan bruges til opvarmning.

Hvor meget skal jeg bruge?

Det er svært at fastslå, hvor meget du specifikt skal bruge i din situation. Som udgangspunkt bruger en almindelig dansk husstand med en bolig på ca. 150 m2 omkring 5 tons årligt.