Disse vasketøjskurve hitter hos danskerne

Ingen kommer uden om vasketøj, og til det beskidte tøj har man brug for en vasketøjskurv. Men hvilke vasketøjskurve er egentligt de mest populære? Det dykker vi ned i her, så læs med og få tips og inspiration.

 

Der er nemlig flere forskellige, og hvilken man skal vælge kan blandt andet tage udgangspunkt i, om man er husejer og dermed har mere plads, end hvis man bor i lejlighed og vasketøjskurven måske er nødt til at stå fremme.

 

Plast er let og praktisk

En vasketøjskurv plast er praktisk, for plastik er et slidstærkt materiale, og en kurv i plast vejer ikke meget. Den kan man nemt bære ud i bryggerset, hvis man har et sådant, og lægge tøjet i vaskemaskinen. Ikke alle vasketøjskurve er lige kønne, men det gør ikke så meget, hvis den kan stå i et rum, hvor ingen gæster kommer.

 

Vælg en pæn kurv, der kan stå fremme

Bor man derimod i en étværelses lejlighed, er alt til skue for dem, der kommer på besøg, og da kan det være en god idé at overveje en lidt pænere model, som man vil være bekendt at have stående fremme. Det kan for eksempel være en firkantet vasketøjskurv i flet og med låg, så det snavsede tøj er godt gemt væk.

 

Den klassiske blå pose

Når man bor i lejlighed med fællesvaskeri, er det praktisk at bære vasketøjet ned i vaskekælderen i en IKEA-pose, for disse poser er både slidstærke og særdeles rummelige. Er man ligeglad med en vasketøjskurv, kan det være en mulighed blot at lægge snavsetøjet direkte i posen og gå ned og vaske, når den er fuld. 

 

Denne løsning appellerer dog nok mest til personer, der ikke går op i indretning eller i at tøjet potentielt står og lugter, men finder man ikke det så vigtigt, kan det altså være en mulighed.

 

Det er dog ikke gjort med en vasketøjskurv, for når tøjet er vasket, skal det hænges op, og her får man brug for et tørrestativ. Her er det praktisk med en model, der kan klappes sammen og stilles bag en dør, når man ikke bruger det. Der findes dog også stationære tørrestativer til haven eller carporten, så tøjet kan tørre i fri luft. Duften af tøj, der har tørret udenfor, er svær at slå, og derudover sparer man energi og penge ved ikke at bruge tørretumbleren til andet end det mest nødvendige som eksempelvis undertøj, håndklæder og sengetøj.