Det bør du overveje ved køb af en dørpumpe

Dør med lås

Har du brug for en dørpumpe i forbindelse med diverse sikkerhedskrav i din virksomhed? Eller er du bare træt af, at en dør eller en låge aldrig bliver lukket hjemme hos dig selv? Så kan løsningen være, at du får monteret en dørpumpe på døren således, at den til alle tider lukker helt automatisk.

Sådan vælger du den mest optimale dørpumpe for dig

Inden du begynder at kigge på dørpumper, bør du overveje, hvilken type du har behov for. Når du har fundet ud af dette, ved du nemlig, hvad du skal kigge efter, og hvilken dørpumpe du skal investere i. 

Har du eksempelvis en havelåge, som du ønsker bliver lukket efter brug, skal du kigge efter en såkaldt dørfjeder. Har du derimod behov for at kunne indstille tiden på, hvor hurtigt en dør skal lukke, skal du kigge nærmere på dørpumper. 

Du skal også tage i betragtning, om din dørpumpe skal monteres på en enkeltdør, eller om den skal monteres på en dobbeltdør. Endnu en ting, du bør have med i dine overvejelser, er, om dørpumpen skal monteres på en branddør eller en helt almindelig dør.

Er der tale om en dørpumpe til en indvendig eller en udvendig dør i et privat hjem? Så er der sandsynligvis ikke brug for en dørpumpe, der har mulighed for at finindstille lukkehastigheden eller lukkekraften.   

Men hvis dørpumpen skal bruges på en skole, i en institution eller i en virksomhed, hvor der er mange mennesker, der benytter døren hele dagen, er det en anden snak. I disse tilfælde bør du vælge en mere professionel dørpumpe, som kan tilpasses den type trafik, der er gennem døren.